23948sdkhjf

Esbjerg vil bygge højhuse med 15 etager i bymidten

Et forslag om højhuse på op til 50 meter får borgere til at samle sig i protestgrupper
I Esbjerg byråd er de enige om, at byen skal have mere storbyværdi.

Caféliv, butikker, restauranter, kontorer og ikke mindst - flere mennesker.

Og alt det skal der blive plads til i de højhuse på op til 15 etager i bymidten, som byrådet vil gøre det muligt at bygge.

Det skriver DR Syd .

Forslaget bliver fremlagt i en ny kommunalplan for Esbjerg Kommune. Socialdemokrat John Snedker, der er formand for Plan & Miljøudvalget, mener, at højhusene vil give byen nyt liv.

- Mange har efterspurgt, at der også er liv i bymidten, når butikkerne er lukkede. Derfor skal der bo så mange mennesker i byen, at det kan understøtte et caféliv og et restaurantliv, siger han til DR Syd og understreger, at byudviklingen skal ske med respekt for de mange bevaringsværdige bygninger i Esbjerg.

Kommunen har et mål om, at befolkningstallet skal vokse til 120.000 i 2020 fra de nuværende ca. 115.900. De seneste år er befolkningstallet i Esbjerg kun steget med få hundrede om året, så derfor er målet svært at nå uden den nye kommunalplans forslag om højhuse, mener John Snedker.

- Bygninger alene skaber ikke liv i byen, men det gør de mennesker, der lever i byen. Og det kræver at vi har et større udbud af boliger centralt i byen, siger han.

Den nye kommuneplan har dog ikke skabt udelt begejstring blandt esbjergenserne. Flere borgergrupper er blevet dannet i protest mod beslutningen. Peter Sydbøge er med i en protestgrupper mod højhusbyggeri på Museumspladsen, hvor der blandt andet er grønne områder.

Vi vil blive ved med at kæmpe og gøre opmærksom på, at det ikke er borgerne, men politikerne, der vil have det her.

Peter sydbøge, modstander af højhuse i Esbjerg

- Vi frygter, at vi mister åndehullerne i byen, men vi frygter også, at vi mister det lys og den luft, som vi har her. Der er mange andre steder i byen, hvor man kan bygge højhuse. Så jeg forstår ikke, hvorfor det skal være midt i byen, siger han til DR Syd.

Sidste mandag mødte 120 esbjergensere op til protestmøde mod højhusene, og Peter Sydbøge mener, at sagen kan få konsekvenser under det kommende kommunalvalg.

- Vi vil blive ved med at kæmpe og gøre opmærksom på, at det ikke er borgerne, men politikerne, der vil have det her. Vi vil gøre alt for at kæmpe imod, fastslår han.

Det er ikke første gang, at Esbjergs byråd hører kritikken fra protestgrupperne.

Formand for Esbjerg Byfond og planlægnings- og landskabsarkitekt, Helene Plet, har også kritiseret den nye kommunalplan og advaret politikerne.

De nye højhuse i bymidten vil ødelægge harmonien, og vinden fra vest vil kunne mærkes endnu mere i gaderne, mener hun.

- Det kan godt være, man får opført højhuse og gør nogle investorer glade, men hvis vi får skabt en uharmonisk bymidte, så kommer de nye beboere ikke. Det er meget kortsigtet planlægning det her, siger hun til DR Syd.

Byrådet afgør i aften, om kommuneplanen skal sendes i offentlig høring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063